Meer nieuws

Onze toppers van 2017 stralen ook in 2018!

Magische kerstcadeaus voor iedereen!

Start your X-mas preps @ COSMANIA!

25% korting tijdens Black Pai-day!

Bestel nu COSMANIA’s Exclusieve Beauty Clutch!

Nieuw! Ontdek Antipodes bij COSMANIA!

Kom naar onze Private Perfume Night

Doe de Paula's Choice Skin Scanner

Relax met een heerlijk cadeau van This Works!

Breakthrough formule, verbazingwekkend resultaat!

Fall Musthaves

15 manieren waarop je Squalan Pure kunt gebruiken

10 redenen waarom je van de Harmonising Cleanse van Elemental Herbology gaat houden!

Hoe-slaap-je-beter-tips!

Win een luxe festivalvakantie voor 2 personen naar de UK!

Meet the founder!

Eindelijk, het is zover!

HET wondermiddel van Kylie Jenner!

This Works en COSMANIA bij EditieNL op RTL4!

Nieuw bij COSMANIA: Paula’s Choice!

Tijd om (natuurlijk) te slapen!

Spring is in the hair met de nieuwe Cowshed haircare!

Wij zijn genomineerd! Beste Beauty Webshop!

DIY make-up

Nieuw: Slapen 3.0 van This Works!

Eerste hulp bij huid onzuiverheden!

Mario Badescu’s nieuwe Peptide Renewal Cream & Serum

Onze winkel in Amsterdam is open!

Een wereld vol herinneringen met de nieuwe geuren van Korres

COSMANIA in VOGUE

Detox met een COSMANIA twist

Tyra’s Test

ELLE test de Silver Powder!

Vriendschap is...

Lekker ontspannen 't najaar in!

Tegen ingroeien!

Marije & Marcel in Flavourzine!

COSMANIA’s Green Energy - oppepper voor lijf en wereld!

Eindelijk goed nieuws uit Griekenland!

Trends in uitvoering!

Miss Perfect!

Great hair days

Gifts of the Season

Flirten in de file?

And the winner is....

Smooth skin workout!

Do-it-yourself smokey eyes

Detox met een COSMANIA twist

Detox met een COSMANIA twist

Doffe huid, wallen, opgeblazen gevoel, extra kreukels in je huid? Tekenen van het feit dat er lekker gefeest is in de maand december. Een goed begin is het halve werk, vandaar dat we 2013 fit, gezond en bruisend van energie in willen gaan. COSMANIA heeft een top 10 van detox-tips en nieuwe producten samengesteld om na al het feestgedruis van december je huid en lichaam te zuiveren en jezelf te ontdoen van gifstoffen. Happy 2013!

Tip 1 – Detox Botanical Infusion van Elemental Herbology (150 ml, € 22)
Energie & voeding in een bottle: De Detox Botanical Bath/Shower Infusion. Het helpt om vocht af te drijven en
stimuleert de bloedsomloop en verplaatsing van gifstoffen. Een ideale bondgenoot tegen cellulitis. De olie geeft je nieuwe energie. Het zuivert en verkwikt een sloom lichaam en trage geest terwijl het de huid zacht maakt en voedt. De Elemental Herbology Detox Botanical Bath/Shower Infusion helpt zwellingen in buik, heupen, billen, benen en enkels verminderen. En, niet onbelangrijk, het is de perfecte detox na een avondje feesten.

Tip 2 – Water, water, water
Drink voor elk glas alcohol een glas water en drink sowieso veel zuiver water, minimaal 1,5 liter per dag. Water helpt je lichaam bij het afvoeren van gifstoffen. Drink de hele dag door en vul dit water eventueel aan met groene thee en (zuiverende) kruidenthee.

Tip 3 – Start de dag met een groene smoothie
Een groene smoothie is de perfecte manier om je dagelijkse portie groente en fruit binnen te krijgen. Doordat je de ingrediënten in je blender fijn maalt, zijn ze bovendien snel en makkelijk op te nemen door je lichaam. Door dagelijks groene smoothies te drinken word je niet alleen fitter en energieker, je huid wordt mooier, je verliest vet, vermindert allergische reacties en acne en ga zo maar door. De groene smoothie bestaat uit drie basis ingrediënten: 60% fruit, 40% bladgroente en twee glazen water.

Tip 4 – Doe als Tyra met de Detox Eye Roller van First Aid Beauty (8,5 ml, € 24)
Tyra Banks heeft een nieuw beauty product getest en geroemd in haar Amerikaanse talkshow. Het gaat om een verfrissende oogroller op basis van cafeïne: de Detox Eye Roller van First Aid Beauty. Dit wonder in een flesje doet wallen, donkere kringen en kraaienpootjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het serum is inmiddels razend populair in de VS en UK. Twee uur na de talkshow van Tyra was de Detox Eye Roller in de hele US uitverkocht (gelukkig heeft COSMANIA ze momenteel voldoende op voorraad).

Tip 5 – Eco-driving
Ga een elektrische auto rijden. Goed voor het milieu en voor je gezondheid. Zo hoef je in ieder geval geen giftige gassen bij het benzinestation meer in te ademen.

Tip 6 – Lust ze rauw
Eet meer rauwe groente: rauwe groente werkt ontzettend zuiverend. Vooral groene bladgroenten bevatten veel vezels, vitaminen, mineralen en andere stofjes die je lichaam nodig heeft om zuiver en gezond te blijven.

Tip 7 – Kom in beweging
Breng jezelf weer in shape met dynamische stretches en vloeiende, versterkende bewegingen; Essentrics is dé nieuwe toning workout uit Canada. Je krijgt meer energie, je wordt soepeler, je houding verbetert snel en je hebt je nog nooit zo fit gevoeld. Klik hier voor de video en voor je het weet ben je weer slanker en sterker!

Tip 8 – Vasten en zeker
Het zonder eten stellen is effectief om te zuiveren en heeft zelfs een bewezen verlenging van de levensverwachting en verbetering van de gezondheid (wel tot een bepaalde mate natuurlijk). Vasten kan resulteren in hoofdpijn en je ‘vreselijk voelen’, maar de verklaring hiervoor is dat de opgeslagen gifstoffen in het vet of vetweefsel het systeem verlaten als het vet wordt verbruikt om energie te leveren; bij het vasten is het van essentieel belang om voldoende zuiver water te drinken.

Tip 9 - Eet meer vezels
Vezels helpen je darmen schoon te ‘polishen’. Kies vooral voor vezels die te vinden zijn in groenten en voeg vezels toe aan je dagelijkse voeding. Drink bijvoorbeeld smoothies met havermout.

Tip 10 – Oxideer je huid met het (Malin+Goetz) Detox Face Mask (118 ml, € 40)
Het (Malin+Goetz) Detox Face Mask is een zeer innovatief, 5-minuten diep reinigend en schuimend gel masker. De innovatieve textuur ‘oxideert’ (je moet dat echt beleven om precies te begrijpen wat we hiermee bedoelen) met zeer milde bestanddelen om al het vuil als talg en make-up van je huid te verwijderen en tot diep in de poriën te reinigen. Daarnaast zorgt het ervoor dat de hydraterende bestanddelen in je huid worden opgenomen en gelocked. Technologisch geavanceerde aminozuren en natuurlijk amandel extract zuiveren, kalmeren, verhelderen en brengen de huid in evenwicht. Stabiele vitamine C, antioxidant Vitamine E en soja proteïne helpen om de huid te verstevigen en lijntjes te verminderen. Het (Malin+Goetz) Detox Face Mask werd beloond door het Amerikaanse glossy tijdschrift Allure met de ‘Best of Beauty Awards’, als het 'Beste diep reinigende masker’. En bovenop al dat goeds, is het ook nog eens makkelijk in gebruik.