Miss Perfect!

Miss Perfect!

Wil jij altijd goed voor de dag komen, ook als je huid even niet zo perfect en vlekkeloos is? Vals spelen mag! Mits je het goed doet natuurlijk ;-).

Net als in de architectuur is voor je gezicht het ‘fundament’ super belangrijk. Te weinig en vooral te veel foundation geeft een saaie en onnatuurlijke look. Gelukkig zijn de meeste foundations tegenwoordig veel luchtiger dan vroeger, als ze ten minste gebruik maken van lichte siliconen. Die worden mooi over je huid verdeeld en verspreid, precies genoeg om je een vlekkeloze uitstraling te geven. Dus ook met een lichte of medium dekking krijg je een fris en natuurlijk resultaat. Naast het product is ook de juiste toepassing van groot belang! Dit zijn de 5 stappen om met de perfecte look voor de dag te komen:

1. Voorbereiden
Zorg voor een goed gehydrateerde huid (bijvoorbeeld met de Elemental Herbology Cell Plumping of de Neal’s Yard Remedies Rehydrating Rose Daily Moisture) en scrub je huid regelmatig (2-3 keer per week) zodat je foundation goed over je huid verdeeld wordt. Scrub bijvoorbeeld met de (Malin+Goetz) Jojoba Face Scrub. Een reinigende en hydraterende scrub voor alle huidtypes met kalmerende koriander en hydraterende aminozuren die een goede PH balans van je huid bewerkstelligt.

2. Aanbrengen
Breng 6 kleine druppels vloeibare foundation aan op je gezicht (Shmink Pro Shear Illuminating Foundation) egaliseert de huid en zorgt ervoor dat de huid er niet super ‘ge-make-upt’ uitziet):  2 druppels op je voorhoofd, 2 op de wangen naast je neus, 1 op het puntje van je neus en eentje op je kin. Gebruik je vingers om de vloeibare foundation te verspreiden naar de buitenranden van je gezicht. Naarmate je dichter bij je haarlijn en de kaaklijn komt maak je de overgang naar je eigen huid kleiner zodat je geen harde en onnatuurlijke lijnen krijgt.

3. Verdelen
Dep voorzichtig met een schoon en vochtig make-up sponsje rondom je neus, over je eventuele rimpeltjes en overal waar je je basismake-up kunt zien om te veel aan make-up op te deppen. Dat kan namelijk vouwtjes veroorzaken of lijntjes juist accentueren.

4. Verbloemen
Met een penseel met een fijne punt dep je een beetje crèmige concealer over vlekjes en andere oneffenheden die nog niet verdwenen zijn. Doe dit nooit voor je de foundation aanbrengt, anders wrijf je het er weer af als je de foundation aanbrengt. Neem bijvoorbeeld de Shmink Concealer, deze is luchtig, makkelijk te verdelen, blokkeert de poriën niet en droogt de tere huid onder de ogen niet uit. Donkere kringen onder je ogen kun je tot wel 2 tinten lichter maken door zachtjes met de vingertoppen te tikken.

5. Fixeren
Dip een grote poederkwast in een transparante poeder (bijvoorbeeld de Hollywood Hi-Lite Highlighting Compact van Shmink, een poeder met een zijdeachtige textuur die over je huid glijdt). Tik overtollige poeder af en breng alleen poeder aan waar je de grootste kans hebt dat je gaat glanzen, dat is vaak op de T-zone.

Een goed begin is het halve werk! Wedden dat jij er na deze stappen op en top verzorgd en natuurlijk uitziet.  Niet van ‘echt’ te onderscheiden!