Smooth skin workout!

Smooth skin workout!

Stoppels, ingegroeide haren, ruwe knieën en ellebogen… daar worden we niet gelukkig van met de zomer voor de deur! Hier een aantal tips die je op weg helpen naar dat perzikzachte ‘laat de zon maar komen’ huidje.

Scrub je lijf en leden
Verwen jezelf minimaal 1 keer per week (maar kan tot 2 à 3 keer per week) met een goede body scrub om je dode huidcellen te verwijderen. Probeer bijvoorbeeld de heerlijke Beach Prep van Elemental Herbology. Een 3-in-1 product: het exfolieert, het hydrateert en geeft je een stralende huid. Maak tijdens het scrubben stevige ronddraaiende bewegingen en houd in het bijzonder rekening met de zones waar je meer kans hebt op ingegroeide haren en verstopte poriën, zoals je onderarmen, je bikinilijn en de achterkant van je armen.

Lief zijn voor je huid
Douche niet te lang (maximaal 15 minuten) en wat minder heet dan je gewend bent. Hierdoor droogt je huid minder snel uit. Gebruik een hydraterende douchegel, bijvoorbeeld de Deep Cleanse - Summer Body Wash van Elemental Herbology; deze bevat op appel gebaseerde schuimende bestanddelen en geeft een gladde, heldere en gekalmeerde huid.

Scheergeheimen
Als je je scheert onder de douche, is het verstandig om een paar minuten onder de douche te staan voordat je begint. Zo worden je haartjes soepeler. Overdrijf het alleen niet; als je bijvoorbeeld langer dan 10 minuten in bad zit, zwelt je huid en wordt hij week waardoor je niet heel glad kunt scheren.

En smeren maar!
Gebruik liefst na elke douche een heerlijke bodylotion met glycerine. Zo droogt je huid niet uit door het douchen en 'vang' je de hydratatie in je huid. Zet je smeersel goed in het zicht in je badkamer zodat je 'm niet vergeet aan te brengen na het afdrogen. Wij worden bijvoorbeeld heel blij van de Vitamin B5 Body Moisturizer van (Malin+Goetz). Deze body lotion met rustgevend bergamot-extract geeft je huid 24-uur beschermende hydratatie en is makkelijk te integreren in je doucheroutine omdat hij snel intrekt. Je kunt dus meteen na het aanbrengen in je outfit springen. Lekker makkelijk!