And the winner is....

And the winner is....

Wij, Marije Hoff en Marcel Dekker, hebben eind 2010 met het COSMANIA business plan de Marie Claire Starters Award in de wacht gesleept. Gekozen uit drie genomineerden hebben jury en publiek de ‘cosmania’ letterlijk ontketend!

De Award
De Marie Claire Starters Award is een prijs voor het meest innovatieve, creatieve en veelbelovende business plan. De award is in de afgelopen 6 jaar uitgegroeid tot een prestigieuze prijs om startende ondernemers te stimuleren de stap te zetten naar het ondernemerschap. Marie Claire hoofdredacteur May-Britt Mobach: "Veel vrouwen en mannen dromen van het starten van een eigen bedrijf, maar kampen met koudwatervrees. Het is natuurlijk best spannend om je veilige loondienstbestaan in te ruilen voor een zelfstandig avontuur. Met de Starters Award biedt Marie Claire ondernemers met een briljant business idee een financieel vangnet voor de onzekere en dure beginperiode. Daarnaast brengen we hun gouden idee voor het voetlicht, waardoor onze lezeressen ze in de toekomst hopelijk weten te vinden.”

De jury
De jury van de Marie Claire Starters Award bestond uit hoofdredacteur May-Britt Mobach, Marie Claire uitgever Sanne Visser, SuperTrash eigenaresse Olcay Gülsen en Martin Hegeman, divisiedirecteur van Mercedes Benz en Smart. Zij hebben de businessplannen beoordeeld op een aantal criteria: is het plan innovatief en creatief, is het haalbaar, valt er geld mee te verdienen? Ook moest het plan vernieuwend en gedurfd zijn. Marie Claire over COSMANIA: «Dit is echt een prima businesscase. Ze noemen mooie merken en online verkopen is hot en ook de beautyindustrie groeit nog steeds.» Olcay: «Ik wil wel aandelen, in ruil voor coaching.» Martin: «Hoewel ze er in de exploitatiebegroting staat dat de eerste drie jaar nog niet winstgevend zullen zijn, ben ik overtuigd van het plan. Ze spelen in op een steeds groter wordende trend.»

Het winnen van deze award heeft ons enthousiasme nog meer gestimuleerd en nu is het dan zo ver, we zijn begonnen!

Klik hier om het filmpje te zien over de Marie Claire Starters Award (foto: Hélène Wiesenhaan).