Naar boven

Een Brecourt parfum, een bijzonder moment in een speciale geur

Door COSMANIA - 25 september 2018 - Parfums

Oprichtster van Emilie Bouge wil met Brecourt parfums haar passie voor parfums delen met iedereen! Een passie voor het zeldzame, het exclusieve. Een passie voor kwaliteit en voor de oneindige zoektocht naar de expressie van nieuwe emoties in prachtige geuren.

Als enorm ervaren ‘neus’ van verschillende merken en als kleindochter van ondernemers met een geurhuis in Grasse – dé internationale hoofdstad van de parfumerie – zet Emilie de familietraditie voort. Ze voegt een met Brecourt parfums een nieuw hoofdstuk toe aan de historie door de know-how van de Franse parfumtraditie te combineren met de moderne tijdgeest. Emilie is creatief, perfectionistisch, afgestudeerd aan de beroemde scholen voor de parfumerie en lid van het beroemde Internationale Societé. Met al haar kennis, ervaring en passie is ze in 2010 met het succesvolle Brecourt gestart.

Binnen haar merk werkt ze samen met Jean Marie Santonini. Naast Grasse heeft Jean Marie een briljante internationale carrière op zijn naam staan in Parijs, New York en Genève. Hij heeft met diverse couturiers samengewerkt en is de neus van Escape Woman, Calvin Klein, Polo Sport Women van Ralph Lauren en Rykiel Homme van Sonia Rykiel.

"Les Contextuelles" is de reguliere collectie van Brecourt parfums en bestaat uit meer dan 10 geuren. Je kunt hierbij kiezen voor de geur die in verschillende omstandigheden (contexten) specifiek bij jou past. Bij haar specifieke collectie “Les Émphémères” breekt Emilie met de gangbare regels voor geurcombinaties die de parfumwereld veel gebruikt. Zij gebruikt zeer zeldzame ingrediënten en laat in zekere zin de geuren hun dragers kiezen!

Oosters
Ben jij niet bang voor een vleugje erotiek en avontuur? Dan is Brecourt Farah de geur die perfect bij je past. Indonesische patchoeli, kaneel en dadels maken deze geur mysterieus.

Sereen
Sluit je ogen en geef jezelf over aan de rijzende ochtendzon, majestueuze frisheid en het ritmische rustgevende geluid van de rivier. Ontdek de nieuwe Brecourt Osmanthus Guilin!

L'Amour toujours
De frisse en bloemige eau de parfum Brecourt L'Amoureuse laat je voor altijd in de roes van eeuwige liefde, jeugd en vrijheid. Wat verwacht je nog meer van je Valentijn?  

To Ibiza
De neus van Brecourt Off to Ibizia ervoer op reizen naar Ibiza altijd het moment van vrijheid en perfecte zorgeloosheid die ze heeft meegenomen in dit heerlijke parfumdie je voor altijd jeugdig laat voelen.

Zonnige frisheid
Deze frisse en zachte geur van Brecourt Eau Blanche brengt je moeder in een zonnige stemming en dankt zijn naam aan de geur van witte lakens, citrus en het briesje van de Italiaanse Amalfi kust. 

Emilie Bouge: "Geuremotie is een subtiele samensmelting tussen de geur, een persoon en een omgeving. Daarom zie ik die omgeving als de belangrijkste emotionele drijfveer omdat deze alle herinneringen van de andere zintuigen ‘aanzet’. Dit is mijn grote inspiratiebron. Ik heb daarom alle speciale plaatsen en bijzondere momenten van de dragers van mijn geuren in een flacon gevangen, om hun persoonlijkheid te onderstrepen. Een parfum beleven is het innerlijk van de mens verkennen". Ontdek nu snel bij COSMANIA welke geuren van Brecourt parfums het meest bij jouw context passen!