Naar boven

Nieuw: Modern Beauty Classics van Sara Rosalie

Door COSMANIA - 08 januari 2020 - Huidverzorging
Tijdens de zwangerschap van haar zoon merkte Sara, de founder van Sara Rosalie, wat het effect van hormonen (en de tijd) met je huid doet. Daarom had zij nog meer behoefte aan volledig natuurlijke maar ook veilige huidverzorging die wérkt. Opgegroeid op Texel, wilde zij ook het gevoel van het eiland meegeven: de producten moeten je omarmen, natuurlijk zijn, rust geven voor je huid en je het gevoel van vrijheid geven.


Na ruim een jaar van ontwikkeling en uitgebreid testen, lanceerde Sara Rosalie in september 2019 met trots haar nieuwe productlijn. Drie prachtige rijke balsems - Face Balm, Eye Balm, Lip Balm -, 100% natuurlijk en gecertificeerd met het Allergy Certified-keurmerk. De gezichtsverzorgingsproducten zijn geschikt voor zelfs de meest gevoelige huid en voorkomen de opbouw van allergiën. Het is voor Sara erg belangrijk dat de producten ook écht werken en dat is gelukt.
 
ALLERGY CERTIFIED
Allergy Certified-producten mogen geen bekende allergenen bevatten en worden zorgvuldig toxicologisch onderzocht voordat ze het logo AllergyCertified mogen dragen. Dit is een lange procedure, waarbij elk ingrediënt uit het product wordt gecontroleerd op het risico op een allergische reactie door gebruik. Ingrediënten die een risico vormen, worden afgekeurd en mag je niet gebruiken. Je kunt er dus vanuit gaan dat de producten die het Allergy Certified-keurmerk dragen geen/een minimaal risico vormen tot het opbouwen van een allergie, een minimale kans op huidirritatie geven en veilig zijn voor de gevoelige huid, de huid van een zwangere vrouw en zelfs de babyhuid.  
 
OH SO SAFE
Wist je dat bijna 180.000 vrouwen tussen 20 en 60 jaar in Nederland last hebben van eczeem? De rijke balms van Sara Rosalie verlichten inflammation en jeuk bij eczeem en houden de huid zacht en soepel. De lijn zit vol met Ecocert Approved ingrediënten die de huid hydrateren zonder het af te sluiten. Ingrediënten als lanoline, squalane en shea butter verzachten, herstellen en voeden de huid. Abrikozenpitolie helpt de vochtbalans te behouden en verlicht jeuk en branderigheid.
 
DUURZAAM
Sara Rosalie vindt het belangrijk haar verantwoordelijkheid te dragen voor mens en milieu. In 2019 is daarom gerecycled plastic bij de potjes van de balms geintroduceerd. De doosjes om de potjes heen zijn van 100% gerecycled papier en dragen het FSC-keurmerk. Ook de etiketten hebben dit keurmerk en kun je recyclen. De verpakkingen komen zoveel mogelijk uit Nederland, om transport te beperken. De potjes van gerecycled plastic komen uit Italië, van een producent die klimaatneutraal werkt. Alle producten zijn 100% cruelty free en worden uiteraard nooit op dieren getest. Daarnaast produceert Sara Rosalie lokaal, want hoe minder transport hoe beter. Ook blijft ze op die manier betrokken bij de kwaliteit en eerlijkheid van het productieproces. De afwerking van de producten, het plakken van de etiketten en het verwerken van de doosjes om de potjes, wordt gedaan in een sociale werkplaats in het oosten van Nederland. 

Heb jij al kennis gemaakt met de producten van Sara Rosalie? Met de Sara Rosalie mini-set kun je gelijk 3 producten uitproberen!