Naar boven

Acne? Weg ermee!

Door COSMANIA - 31 augustus 2020 - Huidverzorging


Zeg maar dag tegen puistjes!

Acne is een van de vervelendste en meest voorkomende huidproblemen ter wereld. Hoewel acne over het algemeen wordt geassocieerd met tieners en de puberteit, kun je op elke leeftijd last van puistjes en onstekingen krijgen. Wij zeggen ze graag gedag met onze anti acne producten.


Puistjes zijn in eerste instantie een resultaat van overproductie van talg door de talgklier. Dit wordt veroorzaakt door hormonen. De bacterie Proprionibacterium acnes (P. acnes) is gek op talg en kan zich dankzij de overmatige talg goed vermenigvuldigen, diep in de poriën. Ophoping van dode huidcellen aan het oppervlak van de huid en aan de binnenkant van de porie belemmert de vrije uitvloeiing van talg over de huid. Samen met huidirritatie die wordt veroorzaakt door huidverzorgingsproducten of zonlicht, leiden deze omstandigheden tot acne.

Acne kan ontstaan op verschillende lichaamsdelen, waaronder gezicht, hals, borst, rug, schouders en armen. Hoewel de meeste mensen bij acne aan de klassieke jeugdpuistjes denken, kan acne verschillende vormen aannemen. 

Wat kun je er tegen doen?

 


Reinig
Gebruik een milde reiniger die geschikt is voor een acne-gevoelige huid. Het is essentieel om je gezicht twee keer per dag te reinigen om je huid goed schoon te houden en verspreiding van bacteriën tegen te gaan. Ook is het belangrijk niet een té agressieve cleanser te gebruiken, deze kan je huid namelijk te veel uitdrogen. De Paula's Choice Clear Pore Normalizing Cleanser is een in water oplosbare cleanser die geheel alcohol vrij is. De Pixi Clarity Cleanser is een van de nieuwste bestsellers op het gebied van acne reinigers, deze cleanser hydrateert terwijl de huid zacht en effectief wordt gereinigd, waardoor poriën en onzuiverheden (zoals mee-eters en puistjes) zichtbaar worden verminderd. Een krachtig trio van salicylzuur, melkzuur en glycolzuur helpt bij het zuiveren en exfoliëren. Ontdek hier de gehele Pixi Clarity lijn waarmee je snel en effectief acne aanpakt. 


Exfolieer
Exfolieer met salicylzuur (BHA) om bacteriën, vuil en dode huidcellen te verwijderen uit de poriën. Zo stimuleer je de celvernieuwing, gaat acne tegen en heelt de huid sneller! De Paula's Choice Clear Extra Strength Anti-Redness Exfoliating Solution 2% BHA is razend populair onder de acne behandelingen en dat is terecht! Deze exfoliant bevat maar liefst 2% salicylzuur en werkt dus zeer snel. Het Mario Badescu Anti-Acne Serum heeft een fijne geltextuur die snel wordt opgenomen in je huid. Liever nog makkelijker aanbrengen? De spray van de This Works Evening Detox Spray-On Exfoliant breng je easy-peasy aan in 1 spray! 


Behandel
Gebruik een spot-treatment om hardnekkige puistjes plaatselijk aan te pakken. Dit kan bijvoorbeeld met sulfur of met azelaïnezuur. Een absolute top sulfur-treatment is de Mario Badescu Drying Lotion. Celebrities zoals Kylie Jenner zweren bij dit product en kunnen niet meer zonder! De Paula's Choice Daily Clearing Treatment bevat azelaïnezuur wat tot diep in de onsteking werkt. De Mario Badescu Buffering Lotion is speciaal voor die vervelende onderhuidse ontstekingen.
 
 

Bescherm
Bescherm je huid tegen schadelijke zonnestraling! Je huid kan zichzelf niet genezen als het bloot wordt gesteld aan UV straling. Daarbij kan deze straling ook ervoor zorgen dat littekens donkerder van kleur worden. Bekijk onze dagcrèmes met SPF hier


Treatment
Naast je dagelijkse acne routine is het aan te raden gebruik te maken van extra behandelingen om je acne tegen te gaan. Zo kan een kleimasker bijvoorbeeld een groot deel van overtollig talg absorberen. Het zuiverende Elemental Herbology Facial Detox Purifying Facial Mask helpt je huid te detoxen na een acne uitbraak. Het Malin+Goetz Clarifying Clay Mask bevat zuiverende groene klei en zal je huid tevens voeden. Het gebruik van het Mario Badescu Healing & Soothing Mask helpt je bij het tegengaan van littekentjes als gevolg van acne.