Naar boven

Alles over SPF!

Door COSMANIA - 17 mei 2019


De zon is weer steeds vaker aan het schijnen! Veel mensen halen dan ook nu pas hun zonnebrandcréme (SPF) weer tevoorschijn. Maar wist je dat uv-stralen 365 dagen per jaar een schadelijke invloed hebben op je huid? Ook op de donkere, bewolkte dagen! Dus of het nu regent of zonnig is, het is altijd belangrijk om je huid met een zonnefactor te beschermen tegen schadelijke straling van de zon.

SPF: Wat is het?
Een SPF is dus ontzettend belangrijk! Maar wat is het nou eigenlijk precies? SPF staat voor Sun Protection Factor. Het beschermt je huid tegen schadelijke uv-stralen van de zon. Deze stralen zijn de belangrijkste oorzaak van tekenen van huidveroudering, zoals rimpels, fijne lijntjes, bruine (pigmentatie) vlekjes en een doffe teint. Ze kunnen ook de oorzaak zijn van huidkanker. Je houdt dus niet alleen je huid mooi, maar ook gezond door je dagelijks te beschermen met een SPF. En wist je ook dat dagelijkse bescherming  je huid ook de mogelijkheid geeft om zich te herstellen van zonneschade die eerder ontstaan is? Het voorkomt dus niet alleen, het geneest ook! 

Lekker makkelijk!
Je kunt een zonnebrand op verschillende manieren aanbrengen. Het is gemakkelijk om te kiezen voor een dagcréme met een SPF. Dit scheelt je namelijk weer tijd in de ochtend! Wij bieden verschillende dagcrémes met SPF aan, zoals die van Mario Badescu, Paula’s Choice en Malin + Goetz. In alle drie zit een SPF 30, hoe hoger de factor in de zonnebrand, hoe langer het beschermt. Wist je trouwens dat de factor afneemt naarmate je de créme gebruikt? Als je je zonnebrand in de zon laat liggen, gaat de factor ook omlaag
 

Hoe gebruik ik het?
Zit er geen SPF in jouw favoriete dagcréme? No worries! Een losse SPF kun je gerust over je moisturizer aanbrengen. Let op: gebruik je SPF dus altijd als laatste stap in je skincare routine. Ga bijvoorbeeld voor een zonnebrand van Korres, Mimitika of Paula's Choice. Breng 's morgens, als laatste stap in je huidverzorgingsroutine, je crème met SPF royaal aan op de huid van je gezicht (ook rond de ogen) en andere huiddelen die niet worden bedekt door kleding. Gebruik je een foundation of gezichtspoeder? Laat je SPF dan eerst goed intrekken. Meng daarnaast nooit een ander product met je SPF, want die werkt daardoor minder goed.
 
 
Meet the multitaskers
Super fijn en handig! Onderstaande multitaskers bevatten ook een SPF. De CC Créme van Erborian is een getinte dagcréme die je huid verzorgt, perfectioneert en beschermt. De Sun Hair Protection van Korres voedt en beschermt het haar. Ben je benieuwd naar alle andere toppers met een SPF? Kijk dan hier en hier!