Naar boven

Classic Red

Door COSMANIA - 05 februari 2019 - COSMANIA Buzz , Make-up
Vuurrode lippen en een powerful eyeliner, dé klassieke combinatie die altijd goed is. Van Audrey Hepburn tot Selena Gomez, celebs zijn weg van deze combinatie. Toch durven we het vaak niet aan! Een eyeliner die mislukt of de lippenstift die afgeeft op je tanden... We kennen het allemaal! Maar met deze tips en tricks heb je geen make-up artist meer nodig en lukt het (bijna) altijd!


Tip 1: Scrub

Een oh zo'n belangrijke stap maar deze wordt vaak vergeten. Vezorg je lippen goed! Dat betekent dus het gebruiken van een goede lippenbalsem, zodat je lippen heerlijk zacht zijn. Maar vergeet je lippen ook vooral niet te exfoliëren. Door je lippen zachtjes te scrubben worden droge velletjes verwijderd en blijft je lipstick langer zitten! De Balmy Nights van Ilia Beauty is de perfecte lipscrub!

Start scrubin'
 


Tip 2: Binnen de lijntjes 

Gebruik altijd een lippotlood! Het omlijnen van je lippen met een lippotlood in dezelfde kleur als je lippenstift heeft zo veel voordelen. Ten eerste heb je meer controle dan met een lipstick en kun je je lippen dus veel preciezer omlijnen. Daarnaast zorgt deze lijn ervoor dat je je lippen veel makkelijker kunt invullen met de lippenstift. Het werkt als een soort richtlijn. Ten derde zorgt een lipliner ervoor dat je lipstick niet gaat 'bloeden' ofwel uitlopen. Zo blijven je rode lippen dus veel langer zitten!  

Lipliners
 
 
Tip 3: Invullen maar

Als je je lippen hebt omlijnt, kun je beginnen met invullen. Breng de lipstick direct aan op de lippen of gebruik een handig penceeltje om meer controle te hebben. Belangrijk na het aanbrengen van je lipstick is om met een tissue zachtjes je lippen te deppen. Hiermee haal je overtollig lipstick weg en zorg je ervoor dat je lippen nóg langer blijven zitten. Liever een glossy finish? Breng als laatste een doorzichtige of rode lipgloss aan!

Vul 'm in
 
Tip 4: Muurvast

Als je dan eindelijk prachtige Red Lips hebt, wil je er natuurlijk voor zorgen dat ze goed blijven zitten! Een liquid lipstick droogt mat op en blijft super goed zitten, zelfs tijdens het eten (en zoenen). Een normale lipstick kun je mat en kiss-proof maken door een klein beetje losse poeder over de lipstick aan te brengen. Bovendien kun je hiermee elke glanzende lipstick matteren. Een tip van de pro's! Gebruik hiervoor bijvoorbeed de ILIA Beauty Fade Into You loose powder.

Wowder!
 

Tip 5: Start slow

Het is maar make-up! En het geeft niks als het niet in 1x lukt. Gewoon een kwestie van make-up remover en opnieuw beginnen. Begin met een klein lijntje aan de buitenkant van je oog en teken deze richting het uitinde van je wenkrbauw. Koppel dit lijntje vervolgens met een nieuwe lijn halverwege je ooglid. Breng dan deze lijn samen met de binnenkant van je oog. Ten slotte is het een kwestie van invullen en klaar! Take your time, vergeet niet te ademen en het zal je lukken! 

Try it!