Naar boven

De juiste kleur foundation

Door COSMANIA - 14 maart 2022 - COSMANIA Buzz , Make-up

Een foundation kopen die uiteindelijk niet doet waarop je had gehoopt of waarvan de kleur totaal anders was dan verwacht. Herken jij dit ook? In deze COSMANIA blog lees je tips en tricks over hoe jij de beste kleur foundation kunt kiezen, het beste kunt aanbrengen en jouw gekochte foundation toch nog kunt gebruiken.

Good to know!

Het doel van een foundation is niet om kleur aan jouw huid te geven. Een foundation moet egaliseren en verzorgen, en ervoor zorgen dat je make-up beter blijft zitten (fixeren). Jouw huid is het canvas waarop jij graag een mooi schilderij wilt maken (I like it, Picasso😉). Hoe egaler, hoe mooier de kleuren naar voren komen.


 
Tip 1 – Huidtype
Bij het shoppen van een foundation is het belangrijk om even stil te staan bij je huidtype en wat voor effect je wil bereiken met het product.Heb jij een vette huid en wil je graag een dekkende foundation die ook matteert en oneffenheden wegwerkt? Kies dan bijvoorbeeld voor de natuurlijk dekkende ILIA Beauty True Skin Serum Foundation, met de ILIA Fade Into You Soft Focus Finishing Powder er overheen om ongewenste glans te verminderen. Een verzorgende foundation op poederbasis (compacte foundation), zoals de LOOkX Natural Velvet Mineral Foundation werkt ook mooi voor dit huidtype. Oneffenheden kun je nog wegwerken met een concealer zoals de Rodial Diamond Liquid Concealer.

Heb jij een droge, schilferige huid of een huid met rimpels? Dan kun je bovenstaande opties beter vermijden. Door de toevoeging van poeder worden lijntjes, rimpels en droge plekjes juist geaccentueerd. Kies voor een lichte, vloeibare of crème foundation zoals de Pixi H2O Skintint en LOOkX Silky Touch Foundation. Hier worden vaak extra vetten aan toegevoegd om de huid te verwennen en hydrateren. Eventuele oneffenheden kun je wegwerken met een concealer zoals de ILIA True Skin Serum Concealer, en glans kun je wegwerken met een poeder zoals de Rodial Glass Powder waar nodig.

Belangrijk om te weten: welk huidtype je ook hebt, zorg altijd dat jouw skincare routine in orde is. De juiste hydraterende of voedende crème doet veel meer voor je droge huid, dan een foundation.

Tip 2 – Je perfect match
Droom jij van een flawless skin? Dan is de juiste kleur foundation ontzettend belangrijk. De kleur zou exact moeten matchen met je eigen huidskleur om er natuurlijk en egaal uit te zien. Test een foundation altijd op je kaaklijn en niet op de binnenkant van je pols, die is niet zo blootgesteld aan externe invloeden als UV-licht. Wanneer je de foundation niet ziet op je kaaklijn, heb je en perfect match!

Tip 3 – Make-up tool
Breng je foundation aan met de Beautyblender Original aan voor een egale airbrushed finish. Deze make-up spons absorbeert minimaal product, zodat je favoriete formule op je huid terechtkomt en niet op je spons. Begin altijd in het midden van je gezicht en blend de foundation uit naar de zijkant. Gebruik daarna een facial spray naar wens voor een extra natuurlijk en gefixeerd resultaat.
 

Tip 4 – Meng je foundation
Te donker
Heb jij nog een foundation staan die veel te donker is voor jouw huid? Geen paniek! Je kunt je foundation heel gemakkelijk lichter maken door deze te mengen met je moisturizer of zonbescherming.

Te grijs
Is jouw foundation juist te grijs en zie je er grijzig uit? Meng je foundation met een oranje concealer zoals de Rodial Peach Lowlighter of Pixi Correction Concentrate Brightening Peach. Of geef je huid weer een frisse kleur door bronzer aan te brengen. Ga dan wel voor een bronzer met een peach/oranje pigment. Wij raden de ILIA Nightlite Bronzing Powder aan.

Te rood
Heeft je foundation juist te veel rode pigmenten en zie je eruit alsof je heftig bloost? Meng je foundation met een concealer met een gele/groene ondertoon, deze tinten neutraliseren de kleur rood. De Rodial Banana Lowlighter en LOOkX Concealer Medium zijn aanraders hiervoor.

Tip 5 – De juiste hoeveelheid
Gebruik vloeibare foundation met mate, vaak heb je aan één of twee pompjes al genoeg! Bij een teveel aan product kan je huid er onnatuurlijk uitzien, terwijl je foundation ook juist kunt gebruiken voor een egale en natuurlijke make-uplook. 

Ook bij een poeder foundation raden we je aan niet te veel product te gebruiken. Je huid kan er droog en assig uit gaan zien.