Naar boven

Eerste hulp bij acne

Door COSMANIA - 28 maart 2022
Eerste hulp bij acne

Wist je dat ongeveer 70 à 80% van de mensen lijdt aan een onzuivere huid of acne? Je bent dus zeker niet de enige! COSMANIA biedt eerste hulp bij acne, want er is veel wat je zelf tegen acne kunt doen.

Anti-acne
 
Hoe ontstaat acne?

Acne begint doorgaans in de puberteit wanneer je grote hormonale veranderingen doormaakt en is een veel voorkomende huidaandoening. De puberteitshormonen kunnen je talgklieren stimuleren om meer talg te produceren dan nodig is, wat ook de normale afstoting van huidcellen kan verstoren. Dit kan gaan ophopen in het haarzakje en zo een verstopping veroorzaken. De wand van de haarzakjes kan hierdoor bol gaan staan en een witte of zwarte mee-eter vormen. Dit is de start van acne (een verzamelnaam voor huidaandoeningen die te herkennen zijn aan puistjes).

 
Resurfacing Glycolic Pads
Acne littekens

De wanden van de haarzakjes kunnen scheuren bij te veel druk, waardoor dode huidcellen, talg en bacteriën in het weefsel rondom de haarzaakjes terechtkomen en ontstekingen veroorzaken. Deze kunnen pijnlijk en rood zijn, maar zijn ongevaarlijk. Je kunt wel littekens en pigmentvlekken overhouden aan de heftigere vormen van acne. Misschien roept dit gevoelens van schaamte en angst bij je op, dat is nergens voor nodig! Je bent mooi zoals je bent.
Tip: De Resurfacing Glycolic Pads van Malin+Goetz zijn effectief voor de behandeling van pigmentvlekken en problemen door acne.

 
 
De oorzaken van acne

Bacteriën zijn de grootste oorzaak van acne. Overmatige talgafscheiding maakt de huid vatbaarder voor bovenmatige bacteriegroei, wat irritatie en ontstekingen in de vergrote talgklieren veroorzaakt. Een aantal tips:

1. Knijp je puistjes niet uit! De ontstekingen kan zich onderhuids verder verspreiden door de druk op het haarzakje, wat zorgt voor een grotere ontstekingen of wond op je huid. Hierdoor heb je ook een verhoogde kans op littekens.
2. Pas je levensstijl waar mogelijk aan: roken, stress, voeding en alcohol hebben een duidelijk effect op de vorming van acne. Vermijdt bijvoorbeeld te veel vet eten en suikers.
3. Probeer zo min mogelijk aan je gezicht te zitten.
4. Gebruik de juiste producten voor je huid:

 
Cleanser

De Pixi Clarity Cleanser hydrateert terwijl de huid zacht en effectief wordt gereinigd, waardoor poriën en onzuiverheden (zoals mee-eters en puistjes) zichtbaar worden verminderd. Een krachtig trio van salicylzuur, melkzuur en glycolzuur helpt bij het zuiveren en exfoliëren. Beschermende probiotica brengt de huid in balans en ontstekingsremmende aloë vera verminderd roodheid en irritaties.

Get clarity
 
Effectieve exfoliant

Een zijdezachte vloeistof met toner textuur die jouw huid verfrist, verzacht en reinigt klinkt toch als muziek in je oren? De Clear Extra Strength Anti-Redness Exfoliating Solution 2% BHA van Paula’s Choice ontstopt je poriën om zo hardnekkige puistjes en mee-eters te lijf te gaan. Bij het gebruik van deze exfoliant zal ook de roodheid, die vaak het gevolg is van puistjes, verdwijnen.

Get rid of your problems
 
Must-have masker

Onttrek vuil, olie en onzuiverheden uit je huid en vul haar tegelijkertijd aan met vocht en vitamines met het populaire Peter Thomas Roth Irish Mud Mask. Het masker is rijk aan voedingsstoffen, essentiële mineralen en krachtige anti-oxidanten die jouw huid beschermen tegen beschadiging. Your skin deserves the best!

Get the best
 
Crème

De Pai The Pioneer Mattifying Moisturizer is geformuleerd om de vette en gecombineerde huid in balans te brengen met alleen de schoonste biologische ingrediënten! Deze niet-vette crème verzacht en hydrateert de gecombineerde huid en zorgt voor een heldere en egale teint. Essentiële vetzuren in biologische distel en bernagie olie helpen om de onrustige huid te kalmeren.

Stay hydrated
 
Het wondermiddel

De Drying Lotion van Mario Badescu is een snelwerkende, super effectieve, lokale acne treatment. Breng het product, voor je naar bed gaat, aan op puistjes met een witte kop en laat ze verdwijnen terwijl je slaapt. De formule is verrijkt met salicylzuur, calamine en andere sneldrogende ingrediënten voor een onvoorstelbaar resultaat. Kylie Jenner is in ieder geval al groot fan: 'If any of you have a little pimple, this is a drying lotion that I love.'!

Get this miracle cure