Naar boven

Feel good about looking good met John Masters Organics!

Door COSMANIA - 31 augustus 2018 - Haircare
Johan Masters Organics Blog @ COSMANIA
De passie en liefde van topkapper John Masters voor ‘super natural beauty’ resulteert in een complete lijn luxe haarverzorging, én bodyverzorging. Uitsluitend beste ingrediënten van streng gecertificeerde organic landbouw halen de pure haircare producten van John Masters Organics. De ambachtelijke manier waarop de plantenextracten en essentiële oliën gedestilleerd worden, maakt dat er niets van hun therapeutische kracht verloren gaat. “Feel good about looking good” biedt het New Yorkse John Masters Organics label daarbij compromisloos aan! En dat blijft niet onopgemerkt zo blijkt uit de diverse award winning producten die ze in hun haarverzorgingslijn hebben!

super natural beauty
John Masters Organics produceert al meer dan 20 jaar haarverzorgingsproducten op basis van natuurlijke, zelfs biologische ingrediënten. Het merk is ontstaan uit de behoefte om een haar- en lichaamsverzorgingslijn aan de top van de markt te creëren die ook respect heeft voor de aarde. John Masters zegt: "We hebben één lichaam en er is slechts één aarde. Waarom zouden we beiden niet met uiterste zorgvuldigheid behandelen? Mijn werkmethode is eenvoudig: creëer natuurlijke producten op een integere en verantwoorde manier, altijd natuurvriendelijk en altijd met jouw natuurlijke beauty én gezondheid in gedachte".
 
Dus waarom chemisch doen als het natuurlijk kan!? Petrochemische en andere synthetische ‘pepmiddelen’ komen niet in de producten van John Masters Organics voor, want die zijn ontwikkeld als goedkopere vervangers van natuurlijke ingrediënten. Terwijl die natuurlijke ingrediënten gewoon heel veel beter zijn! Vandaar dat het merk teruggaat naar de bron: super natural beauty gebaseerd op het beste uit de natuur. Alle producten van de John Masters Organics range voldoen dan ook aan strikte richtlijnen:

1. Alle producten bevatten minimaal 70-100% biologische ingrediënten
2. Alle producten zijn vrij van (natrium) lauryl sulfaat, parabenen, DEA’s (Diethanolamine, MEA's (monoethanolamine) en TEA’s (triethanolamine)
3. De producten bevatten geen GGO's (genetisch gemodificeerde organismen)
4. Geen enkel product wordt op dieren getest
5. De producten bevatten geen kunstmatige kleur-, geur- of opvulstoffen of verdikkingsmiddelen
6. Alle plantenextracten en essentiële oliën zijn zo veel mogelijk biologisch/eco gecertificeerd
7. Alle essentiële oliën worden met stoom gedistilleerd en niet geëxtraheerd met propyleenglycol (dat het effect van de olie teniet doet)
8. Alle plantaardige oliën worden koud geperst en niet met warmte gedistilleerd (waardoor de therapeutische eigenschappen van plantaardige oliën teniet worden gedaan)
9. Alle ingrediënten moeten een bewezen gunstig effect voor het haar of de huid hebben
10. Alle ingrediënten moeten op een milieuvriendelijke manier worden geoogst (wild-crafted)
11. Alle ingrediënten moeten biologisch afbreekbaar zijn

About John
De New Yorkse fashion en celebrity topkapper John Masters, met verschillende high-end salons in Miami en New York startte tijdens zijn hoogtijddagen in de jaren ‘90 zijn eerste eigen productlijn. Zijn eerste product en nog steeds een bestseller is de Dry Hair Nourishment & Defrizzer. In 2004 ontvingen al zijn producten de prestigieuze award voor ‘Best Organic Product Line’ van de zeer strikte eco organisatie Soil Association. Op dit moment wordt het merk in 20 landen verkocht. En wij zijn super trots en blij dat we John Masters Organics ook bij COSMANIA aan kunnen bieden! Heb jij de producten van John Masters Organics al eens geprobeerd? Neem hier een kijkje naar de producten!