Naar boven

Frapin VSOP & Frapin Parfums, een rijk van smaken en geuren!

Door COSMANIA - 15 oktober 2018 - Parfums

Bij de familie Frapin draait het al eeuwen om cognac. Sinds 1270 streven ze naar perfectie op Château de Fontpinot in het hart van de Grande Champagne. Deze passie maakte hen tot de beroemdste producent van cognac, de beroemde Frapin VSOP en champagne.

Wat dit met parfum te maken heeft? Vanaf 1995 alles! Want met dezelfde hang naar perfectie creëerde achterkleindochter Beatrice Cointreau samen met de ‘cellar master’ van het huis een verfijnd parfum ter ere van cognac. “Het eerste en het enige cognacparfum in de wereld” – claimde het huis toen. De geur kreeg de naam “1270”, een knipoog naar het jaargetal dat symbool staat voor het begin van Frapin. Men ging naast ‘eau de vie’ ook in ‘eau de parfum’.

De eerste Frapin geur moest vooral níet naar cognac ruiken, dat zou te eenvoudig zijn. Het moest een parfum zijn die herinneringen oproept aan het leven op Chateau Fontpinot, met de wijngaarden en het distillatieproces.
Zoals opa Pierre Frapin de opdracht gaf aan de neus: “Een moment waarbij ik ‘s morgens mijn raam open doe en uitkijk over de heuvels en de wijngaarden en de zon zie opkomen, die de nevel snel doet verdampen. Of het gevoel wat ik heb als ik ‘s avonds in de bibliotheek bij de openhaard zit met een goed glas cognac en de dag overdenk. Of dat moment in het voorjaar wanneer de natuur ontwaakt en er een geur van bloeiende bloesems om het Chateau hangt. Of de herinnering van toen ik als kind samen met mijn vader de pakhuizen in de haven van Bordeaux bezocht. Hier hing de kruidige geur van de specerijen, die de schepen van hun reizen naar de Oost of de West kust hadden meegebracht.”

Het succes van het parfum groeide de familie echter boven het hoofd en men moest kiezen tussen het maken van de beroemde Frapin VSOP cognac of het maken van parfums. Pierre koos voor de 700 jaar oude familietraditie en bracht de geurlijn onder bij specialisten. Sinds 1995 produceert een Frans parfumagentschap de parfums voor P.Frapin & Cie. Pierre Frapin heeft uiteraard wel bedongen dat alle nieuwe geuren ontwikkeld worden op basis van zijn oorspronkelijke idee: “Het leven in en om Chateau Fontpinot”.

Frapin Parfums neemt je mee naar plaatsen van perfecte schoonheid, sfeer, feest en verleiding.
 Het heerlijke rijk van smaak, kleuren, geuren harmonie en sensaties. De, inmiddels meer dan 10, geuren zijn betoverend en luxe. Ze vertellen allemaal hun eigen stukje van de familie Frapin en de tijd waarin zij leefden. Ontdek bij COSMANIA welk stukje geschiedenis jij het lekkerst vindt!