Naar boven

Get analyzed: beauty advies op basis van je selfie!

Door COSMANIA - 29 juni 2018 - COSMANIA Buzz , Huidverzorging

 
Maak kennis met de COSMANIA Skin Advisor, de ‘online beauty consultant’ die je helpt om producten te ontdekken die het best bij jou passen. Na het uploaden van je selfie, krijg je meteen een complete skincare routine. Wij zijn trots om als eerste in de Benelux een digitale Skin Advisor te introduceren die jou voorziet van een gepersonaliseerd online huidverzorgingsadvies op basis van een selfie! Hiermee wordt ons ‘grootste assortiment aan niche huidverzorging in Nederland’ nog makkelijker voor jou bereikbaar. De ‘digitale beauty consultant’ helpt je om producten te ontdekken die het best bij jouw skin concern, persoonlijke voorkeuren en omgevingsfactoren aansluiten. Na het uploaden en de analyse van de selfie, adviseert COSMANIA’s digitale Skin Advisor jou meteen een complete skincare routine, met behulp van artificial intelligence en machine learning.

Hoe werkt de huidanalyse?
• De online tool analyseert jouw selfie op basis van computer vision technologie met 68 verschillende metingen op het gezicht, waaronder fijne lijntjes/rimpels (op verschillende
zones van het gezicht), wallen, donkere kringen, vlekjes, roodheid, hyperpigmentatie etc.
• Computer vision algoritmes voeren huidkaraktervergelijkingen uit die gebaseerd zijn op tienduizenden trainingsfoto’s. Daarbij worden afbeeldingen vergeleken met de
wetenschappelijke standaard voor ‘repeatable clinical image-systems’ voor nauwkeurigheid en consistentie.

Hoe komt het advies tot stand?
• De basis is een computer vision huidanalyse (die gedeeltelijk bestaat uit een aantal specifieke vragen die we jou ook in de winkel zouden vragen).
• Het advies houdt rekening met extra omgevingsfactoren (vochtigheid, UV-straling, vervuiling) van de plaats waar je bent.
• En combineert de uitkomsten met collectieve intelligentie in e-commerce en machine learning.
• Hieruit volgt een advies, dat de meest geschikte producten aanbeveelt uit ons complete, actuele huidverzorgingsassortiment.
• Het huidverzorgingsadvies bestaat uit een compleet ochtend- en avond huidverzorgingsritueel (reiniging, scrub, serum, oogcrème, dag-/nacht creme).
• De Skin Advisor geeft een advies op 3 budgetniveaus: Economy, Mid class en First class. Voor elk wat wils!

COSMANIAC Marije Hoff: “We zijn super blij dat we nu ook met onze adviezen op onze webshop heel dichtbij het service- en adviesniveau kunnen komen zoals we dat al in onze winkel in Amsterdam geven. Deze innovatieve tool biedt je als online klant een volwaardig advies dat het best bij je voorkeur en huidtype past.”

COSMANIAC Marcel Dekker vervolgt: “Met deze innovatieve, interactieve tool blijft COSMANIA voorop lopen in de online beauty retail. De Skin Advisor is als ‘digitale beauty consultant’ beschikbaar voor jou als online shopper en zo geven we een meer persoonlijke touch aan online beauty shoppen.”

Wij werken voor deze tool samen met het Fins/Amerikaanse Revieve die de software ontwikkelt en de database onderhoudt. COSMANIA lanceert de Skin Advisor als onderdeel van de complete vernieuwing van de online store. Zo hebben we de online shopervaring verder verbeterd en het assortiment in niche huidverzorging, make-up, haarverzorging en parfums verder uitgebreid. Je vindt de digitale Skin Advisor hier op de webshop/mobiel/tablet van COSMANIA.nl. Ga je gang en get analyzed