Naar boven

K-Beauty, wat we allemaal willen weten!

13 september 2019
Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen: K-Beauty, oftewel Korean Beauty! Het neemt de hele wereld over, maar wat is het nou precies? Wij vertellen je meer over de uitgebreide beauty routines en de bijzondere producten uit cosmetica walhalla Zuid-Korea.


Innovatief en vooruitstrevend!

Korea is ontzettend vooruitstrevend op het beautygebied. De cosmeticamarkt is daar zó groot, dat elk merk tot het uiterste gaat om met iets nieuws te komen. Hier komen vaak hele aparte, maar ook zeer effectieve producten uit. Blithe is hier een goed voorbeeld van! Het Koreaanse Blithe heeft innovatieve skincare ontworpen die huidveroudering tegen gaat door urban vervuiling! De texturen zijn erg bijzonder. Zo zijn de Treatments zo vloeibaar als een toner en zo geconcentreerd als een serum.

Lees hier meer over Blithe
 


Instant beauty boosters

De sheetmaskers komen trouwens ook uit Zuid-Korea! Het is een onmisbare must have is de dagelijkse Koreaanse beauty routine. Wist je al dat het Nederlandse Skincare merk Milu geïnspireerd is op de Koreaanse beautyrituelen? Het zijn ‘instant beauty boosters’ gebaseerd op de K-Beauty expertise.

Lees hier meer over Milu
 The Korean Skincare-routine

Voor elk huidprobleem bestaat er wel een crème in Zuid-Korea. Dit komt omdat de Zuid-Koreanen zó ontzettend veel waarde hechten aan de conditie van de huid. Zolang de huid maar mooi is! Niet alleen meisjes, maar ook jongens beginnen dan ook al op jonge leeftijd met smeren. En met ‘smeren’ bedoelen wij niet alleen een moisturizer aanbrengen. De Korean Skincare-routine bestaat namelijk uit maar liefst 10 stappen:

Stap 1: make-up verwijderen

Stap 2: gezicht reinigen

Stap 3: exfolieren

Stap 4: toner

Stap 5: essence

Stap 6: serum

Stap 7: masker

Stap 8 oog crème

Stap 9: gezicht crème

Stap 10: SPF


Exclusieve formules en heerlijke texturen 

De K-Beauty lovers zweren erbij en de resultaten liegen er ook zeker niet om, maar het vergt nou eenmaal veel discipline, geld en tijd. Erborian maakt het ons gelukkig makkelijker! Want zeg nou eerlijk, wij hebben toch niet elke ochtend tijd om een halfuur bezig te zijn met onze huid? Het Koreaanse merk vertaalt Aziatische skincare expertise naar beauty en therapeutische rituelen voor de hele wereld. Met de exclusieve formules creëer ook jij gemakkelijk de K-perfect skin!

Lees hier meer over Erborian