Naar boven

Vanderohe : Organic skincare op z'n puurst

Door COSMANIA - 07 december 2019 - HuidverzorgingMulti-awardwinner Vanderohe, afkomstig uit de UK, concentreert zich 100% op het ontwikkelen van de meest verfijnde skincare met ’s werelds meest zuivere, pure, organic ingrediënten. Zo geeft Vanderohe niet alleen het beste aan je huid, maar ook aan onze prachtige planeet.

Oliva Thorpe, de founder van Vanderohe: “Wij zijn uniek in het feit dat we al onze oliën uit het oorspronkelijke land van herkomst halen. Wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat verbouwen op de oorspronkelijke bodem leidt tot een hogere kwaliteit olie, met een nog krachtigere werking.” En dankzij de synergetische reactie tussen de oliën wordt de werking van de oliën zelfs krachtiger. Daardoor brengen ze de huid in balans, zijn ze ontstekingsremmend en hydraterend, hebben ze een anti-aging werking, versterken ze de huidfuncties en zorgen ze tegelijkertijd voor zichtbare vermindering van roodheid, littekens en pigmentatie. 


 
HET BESTE VAN HET BESTE

Ruim een jaar lang heeft Vanderohe heel nauwgezet olie samples van verschillende producenten onderzocht en getest om de hoogste kwaliteit die er wereldwijd te vinden is te garanderen. Elke Vanderohe olie is gekozen vanwege zijn unieke huidherstellende en stemmingverbeterende eigenschappen. Daarnaast zijn alle ingrediënten ook volgens de strengste eisen van de biologische landbouw verbouwd en gewonnen. Alle serums worden gebotteld in Miron-glas. Dit is een uniek, donker violet glas dat geen zichtbaar licht doorlaat maar wel gunstige UV-A infraroodstralen. Dit houdt de kracht van de actieve natuurlijke ingrediënten in stand en verlengt deze zelfs. De uiteindelijke Vanderohe producten worden handgemaakt in Londen.

 

STRENG BIOLOGISCH & WILD-GEKWEEKT

De biologische producenten worden regelmatig en consistent gemonitord en geïnspecteerd. Vanderohe kiest voor oliën waarbij de landbouw zorgt voor bevordering van de bodemvruchtbaarheid. Daarbij wordt vervuiling en schade aan het milieu geminimaliseerd, dierenwelzijn gerespecteerd en alle chemische toevoegingen vermeden. Door seizoensgebonden veranderingen in gewassen en productie, kunnen er soms subtiele verschillen in kleur en geur ontstaan. Wanneer een Vanderohe ingrediënt niet biologisch gecertificeerd is, komt dat omdat de plant alleen maar in het wild groeit. In dat geval wordt dit ingrediënt als ‘puur en wild-gekweekt’ gecertificeerd.

GIVING BACK

Vanderohe doneert 10% van de winst aan duurzaamheidsprojecten voor het herstellen van de schade aan onze planeet die we niet altijd gelijk zien of merken. Denk bijvoorbeeld aan het Marine Savers-programma in Landaa Giraavaru waar baanbrekend onderzoek gedaan wordt naar mantaroggen en koraalriffen in de Baa Atol, een UNESCO-biosfeerreservaat.


OLIVIA'S VERHAAL

“Ik gebruikte altijd vijf verschillende producten op mijn huid. Nu gebruik ik er één. Ik ben een van die ongelukkige mensen die last heeft van een hele reeks huidproblemen. Als kind had ik eczeem, last van acne in mijn tienerjaren, ik ontwikkelde allergieën toen ik in de twintig was en nu ik in de dertig ben heb ik een extreem (allergie)gevoelige huid. Toen ik zwanger was van mijn eerste zoon, zei mijn arts dat ik op moest passen met bepaalde beauty producten omdat ze ingrediënten bevatten die schadelijk zouden kunnen zijn voor mijn baby.

 

Ik had nooit echt rekening gehouden met ingrediëntenlijsten. Mijn doel was alleen om een ​​gladde, heldere huid te krijgen en het maakte me niet zoveel uit wat er in het product zat. Met de extra verantwoordelijkheid voor mijn baby, wendde ik me gelijk tot natuurlijke en organic merken en ik was verbaasd over het onmiddellijke verschil op mijn huid. Het gebruik van iets puurs, biologisch en plantaardigs voelde aan alsof ik de huid met vitaminen en voedingsstoffen voedde; terwijl het bij de synthetische cosmetische producten die ik voorheen gebruikte, voelde alsof ze gewoon op mijn huid bleven liggen om mijn huidproblemen te camoufleren. Ik begon een eigen huidverzorgingsolie samen te stellen omdat ik tijdens mijn tweede zwangerschap een extreem sterk reukvermogen ontwikkelde en moeite had om een ​​huidverzorgingsproduct te vinden die voor mij ‘draagbaar’ was qua geur. Ik kwam tot de formule van No.1 Nourishing Face Serum door zijn geur - ik had nog nooit eerder een plantaardig product ontdekt met zo'n luxueuze, verfijnde en kalmerende geur. Zelfs al nadat ik het serum één dag had gebruikt, merkte ik een enorme verbetering van mijn huid. Ik gebruik het serum nu dag en nacht zonder dat ik een ander product nodig heb om mijn huid te verzorgen en te hydrateren.”CLEAN BEAUTY

Onze huid fungeert als een schild, als een barrière, een ontgifter en een hersteller die voortdurend werkt om het slechte tegen te houden en het goede te absorberen, te behouden en te reproduceren. Een gezonde huid is een ‘gebalanceerde’ huid waar al deze functies in perfecte harmonie werken. Elke onevenwichtigheid kan leiden tot puistjes, verstopte poriën, een droge en schilferige huid of gevoeligheden.

Helaas worden consumenten soms aangemoedigd om een hele ​​reeks verschillende huidverzorgingsproducten te gebruiken als onderdeel van een modern beautyregime. Deze kunnen bestaan ​​uit te agressieve reinigingsmiddelen en scrubs, overnight-maskers en thuis-peelings. Door ons skincare regime overgecompliceerd te maken en producten te gebruiken die eigenlijk tégen het natuurlijke functioneren van onze huidcellen ingaan kan de huid uit balans raken.

De gemiddelde gezichtscrème bestaat voor ongeveer 70 procent uit water. Hier worden conserveringsmiddelen, chemicaliën en parfum aan toegevoegd om bacteriële groei te verhinderen, de houdbaarheid te verlengen en een aantrekkelijke geur te krijgen. Deze additieven kunnen de kans op huidirritatie en allergische reacties vergroten. En het gehalte aan pure, natuurlijke ‘goodness’ (als die er al is) is vaak zo minimaal dat het niet effectief is voor je huid. Door oliën te gebruiken hoef je geen chemicaliën toe te voegen en voed je je huid alleen met ‘the good things’. Oliën uit planten worden al eeuwenlang gebruikt om huidaandoeningen te behandelen en de uitstraling van de huid te verbeteren, maar het is pas sinds kort dat consumenten de voordelen van een gezichtsolie waarderen boven de meer ‘geavanceerde’, synthetische producten. Pure, plantaardige oliën zijn niet alleen vrij van veel huidverstorende, synthetische chemicaliën, ze zitten juist boordevol ‘goodness’. Dit is wat onze huid juist begrijpt en herkent en waarvan het exact weet hoe ermee om te gaan.

Plantaardige oliën zijn als het ware ‘clean food’ voor onze huid: ze leveren de meeste – en gezondste - voedingstoffen die we voor onze huid kunnen wensen. Dankzij de kleine moleculaire structuur van natuurlijke plantaardige oliën en hun hoge mate van essentiële vetzuren en hun hoge vitamine- en antioxidantgehalte, kunnen ze diep onder de lipide-barrière van de huid doordringen om vocht en voedingstoffen af te geven voor optimale celregeneratie.


HET 1+1=3 EFFECT

Essentiële, ook wel etherische oliën, zijn complexe mengsels van vluchtige bestanddelen, gebiosynthetiseerd door planten als een vorm van chemische ‘zelfverdediging’. Een natuurlijke reactie. Al heel lang worden ze erkend voor hun antibacteriële, antivirale en antioxidatie eigenschappen. Combinaties van etherische oliën worden op grote schaal gebruikt in de geneeskunde en voedingsmiddelenindustrie. Essentiële oliën kunnen bijzonder krachtig zijn als huidverzorgingsingrediënt en het mengen van specifieke oliën leidt zelfs tot een nog groter synergetisch effect.

 

Essentiële oliën bevatten fenolen, aldehyden, ketonen, alcoholen (natuurlijk!), esters, ethers en koolwaterstoffen. Het is de complexe interactie tussen deze verbindingen die hun helende werking mogelijk maakt. Welke interactie en welk effect is afhankelijk van de etherische oliën die gecombineerd worden. De volgorde waarin je elke olie aan de ‘blend’ of mix toevoegt, kan de therapeutische eigenschappen en de geur van de olie veranderen. De vluchtigheid, viscositeit en therapeutische kwaliteiten van elke afzonderlijke essentiële olie zijn van vitaal belang om te kunnen harmoniseren en samen te werken met de andere essentiële oliën. Eén druppel te veel van een enkele olie kan het hele effect verstoren. Het heeft Vanderohe meer dan twee jaar gekost om de perfecte synergetische blend te bereiken om ervoor te zorgen dat No.1 Nourishing Face Serum de meest krachtige huidherstellende eigenschappen heeft, samen met een geur die het aromatherapeutisch vermogen heeft om je mind een ‘uplift’ te geven en gevoelens van kalmte en zelfliefde te bevorderen, terwijl de olie zacht en mild genoeg is voor zelfs de meest gevoelige huid.

Ontdek zelf de heerlijke producten van Vanderohe!