Naar boven

Lichaamsverzorging tips

Jouw lichaam verdient dezelfde expertverzorging als je gezicht! Want wie wilt er nou geen zachte, gladde en stralende huid? Een goede dagelijkse zorgt dat de huid er blijvend goed uitziet en gezond aanvoelt. Verzorging van de lichaamshuid bestaat uit een aantal basisstappen: reinigen, scrubben of exfoliëren, verzorgen en beschermen. Wij delen onze lichaamsverzorging tips!


Reinigen
Het reinigen van de huid is de eerste stap voor een effectieve huidverzorging. Hiermee wordt vuil, talg en transpiratie verwijderd om de huid schoon en gezond te houden. De Blood Orange & Vanilla Body Wash van John Masters Organics ruikt niet alleen heerlijk, maar is ook zeer zacht voor de huid en droogt deze niet uit.De YLF All Purpose Wash van Triumph & Disaster beschermt effectief de vochtbalans van de huid en zorgt ervoor dat de huid niet wordt uitgedroogd. De Rum Body Wash van (Malin+Goetz)  is grondig is getest en geschikt voor een de gevoelige huid

Rum Body Wash van (Malin+Goetz) @COSMANIA
 


 

Scrubben en exfoliëren
Door je huid te scrubben of te exfoliëren verwijder je alle dode huidcellen, waardoor je huid zacht en stralend wordt. Perfect voor een doffe, droge huid! De Elemental Herbology Zest Sugar Body Polish laat de droge, doffe huid weer stralen en zijdezacht aanvoelen. Met een scrub of exfoliant maak je ook jouw verstopte poriën open. Het opgehoopte talg dat in je poriën zit gaat eruit, waardoor je minder last krijgt van puistjes. Dit is juist weer fijn voor een vette huid die hier vaak last van heeft! De Resist Weightless Body Treatment 2% BHA van Paula’s Choice is een echte aanrader hiervoor. Een scrub of exfoliant kan soms wat agressief zijn voor een gevoelige huid. Baxter of California lanceerde de Exfoliating Body Bar, een scrubzeep voor het lichaam die de huid reinigt, exfolieert en revitaliseert.

 


 

Verzorgen
Het hydrateren en verzorgen van de huid is erg belangrijk. Kies voor een product die specifiek is ontwikkeld voor jouw huidtype. Heb je last van een droge, vochtarme huid? Ga dan voor rijke en voedende Body Crème. De Mega Rich Body Lotion van Peter Thomas Roth kalmeert en voedt de huid intensief voor een zacht, glad en hydraterend gevoel. Een olie, zoals de Heavenly Body Oil van Antipodes, is ook heerlijk voor een droge huid. Voor een vettere huid is het fijner om voor een lichte lotion te gaan. Bij Cosmania vindt je verder ook diverse huidverzorgingsproducten die geschikt zijn voor de gevoelige huid. De Ultra Repair Cream van First Aid Beauty herstelt direct de droge, jeukende, ruwe en schilferige (eczeem) huid.

 


 

Beschermen
Bescherm je huid (vooral als je hebt gescrubd of geexfoliëerd) goed tegen de zon. Overmatige blootstelling aan UV-stralen is een van de voornaamste oorzaken van voortijdige veroudering van de huid en kan leiden tot pathologische veranderingen van de huid - in de ergste gevallen huidkanker. De water- en zweetbestendige Sun Spray Yoghurt SPF50 van Korres is geschikt voor alle huidtypes, dus ook voor de zeer gevoelige huid. De Perfect Leg Skin Protector SPF30 van This Works is speciaal ontwikkeld om niet alleen de benen te beschermen, maar ook om ze te perfectioneren. Bij het gebruik van een zonnen factor word je minder snel bruin. Als je toch voor een mooie gebruinde tint wilt gaan, kies dan voor een bruin zonder zon. De This Works Perfect Legs Gradual Tan is een erg fijn streeploos, geleidelijk en hydraterend bruiningsserum.