Naar boven

Manly masks: gezichtsmasker voor mannen!

Mannen! Gebruik een gezichtsmasker! Want is het gebruik van een verzorgend gezichtsmasker alleen voor vrouwen? Natuurlijk niet! Ook, of juist (!) voor de man is het belangrijk om wat extra verzorging aan de huid te geven met een gezichtsmasker! 

Elke huid is anders, en elke huid heeft verzorging nodig. Ook die van de man. Gelukkig gebruiken veel mannen al een moisturizer, dagcrème en af en toe een scrub. Gezichtsmaskers worden door mannen nog niet zo vaak gebruikt. Gezichtsmaskers gaan net een stapje verder dan je dagelijks huidverzorgingsregime en zijn vaak echt de moeite en kosten waard. De droge huid geven ze wat extra voeding en hydratie; de grauwe en saaie huid geven ze een gezonde kleur, en zelf kunnen vlekjes en rimpels verminder worden, of in ieder geval geremd worden.
Het is misschien ook best moeilijk om te bepalen welk masker het best te gebruiken is. Dat is afhankelijk van je huidtype. Een gezichtsmasker zorgt er voor dat je de, op jouw huid afgestemde, extra voeding, hydratatie of extra reiniging krijgt. Een masker geeft je huid net wat ‘extra’s’ en zorgt voor een diepte-reiniging, een ‘reset’ van je huid!

Hoe breng je een gezichtsmasker aan?

  1. Zorg ervoor dat je eerst goed je huid gereinigd hebt. Dat doe je met een gezichtsreiniger (dus niet alleen met water, hier droogt je huid alleen maar van uit). Een gezichtsmasker werkt op z’n best als de poriën goed open staan; dat bereik je het makkelijkst bijvoorbeeld door het masker aan te brengen na het douchen (of als je van badderen houd, tijdens het baden). Als de poriën goed open staan, kunnen de actieve ingrediënten van het masker namelijk het best door je huid opgenomen worden.
  2. Daarna breng je het masker royaal aan over je hele gezicht (alleen de gevoelige huid rondom je ogen en lippen houdt je vrij).
  3. Vervolgens laat je het gezichtsmasker inwerken (dit verschilt per masker). Omdat de mannenhuid over het algemeen wat dikker is kun je vaak een iets langere inwerktijd aanhouden als je een ‘uniseks’ masker gebruikt (als je een specifiek ‘mannen gezichtsmasker’ gebruikt, houdt dan gewoon de tijd aan die op de verpakking staat).
  4. Na de inwerktijd spoel je het masker goed met veel lauw water af en dep je je gezicht weer droog
  5. Daarna  breng je een passende moisturizer (voor de dag met een SPF, voor de nacht zonder een SPF) aan. Je zult gelijk zien dat je huid een frisse huid hebt, die meer straalt, zacht en soepel aanvoelt.

Hieronder vind je een aantal maskers die vaak door mannen gebruikt worden (en kies bij de hoofdcategorie gezichtverzorging | maskers met een filter op het huidtype, dan zie je ook gelijk of ze voor jouw huid geschikt zijn).
Have fun!

Heb je meer een vette of gecombineerde huid? Een huid die vaak ‘glimt’? Op je neus en of je voorhoofd (de bekende T-zone)? In dat geval kun je het best een talg regulerend masker gebruiken. De drie onderstaande maskers zijn dan heel geschikt. Ze zorgen ervoor dat je porien in de diepte worden gereinigd, waardoor je het 'glimmen', verstopte poriën, mee-eters en pukkels vermindert: Peter Thomas Roth - Irish Mud Mask, het Baxter of California - Clay Mask en het Pixi - Glow Mud Mask
 


Heb je een droge huid? Een huid die trekt, beetje ruw en stug aanvoelt en eventueel een beetje rood is? Een hydraterend, vochtregulerend, voedend masker is dan het best wat je kunt gebruiken. Hierdoor voorkom je ook voortijdige veroudering (rimpels!) van de huid. Gebruik dan bijvoorbeeld een van de sheet maskers van Milu, het Paula's Choice Super Hydrate Overnight Mask of bij voorbeeld het Dermalogica Skin Hydrating Masque extra hydratie, voeding aan je huid geven, zodat je huid weer wat zachter en soepeler wordt.
 


Heb je doffe, grauw, huid? Dan kun je wel wat extra pit gebruiken, zodat je huid er weer levendig, gezond en stralend uit! Met het Malin+Goetz - Detox Face Mask, het Peter Thomas Roth - Pumpkin Enzyme Mask en het This Works - Evening Detox Clay Mask heb je dat zo gefikst!
 


Gevoelige huid? Dan zijn zorgen deze maskers er weer voor dat je huid gekalmeerd wordt, roodheden verminderen en dat de huid minder gevoelig aanvoelt. Bijvoorbeeld het Mario Badescu Azulene Calming Mask, het This Works - Stress Check Face Mask en de Korres Hydra-biome Probiotic Superdose Face Mask.
 

Pixi - BeautifEYE - 30 paar Pixi Pixi - BeautifEYE - 30 paar
25,50
Bestellen
bestel