Naar boven

HET KAN! Puistjes en rimpels tegelijk bestrijden

Door COSMANIA - 20 oktober 2019 - COSMANIA Buzz , Huidverzorging


‘’Oh nee, ik voel een puistje opkomen!’’ of ‘’Help! Zie ik daar nou een rimpel verschijnen?’’ Puistjes en rimpels zijn veel voorkomende huidproblemen waar je soms erg last van kan hebben. Het liefst kom je er dan ook zo snel mogelijk vanaf! Gelukkig zijn er een hoop producten op de markt die je hierbij kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan de Paula's Choice Clear Daily Clearing Treatment  tegen pukkels en het Paula's Choice Resist Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum tegen lijntjes. Maar wat nou als je last hebt van zowel puistjes als rimpels? Dit komt vaker voor dan je denkt. En met de juiste producten hoeft de oplossing écht niet moeilijk te zijn!

Begin bij de basis

Het is altijd belangrijk om je gezicht goed te reinigen, ook als je geen make-up draagt! Probeer het eens: reinig je gezicht met een wattenschijfje na een ‘no make-up day’ en check hoeveel vuil er van je gezicht afkomt, yak! Dit vuil uit de (stads)lucht is een grote veroorzaker van zowel puistjes als rimpels, dus swipe het elke dag weg met een geschikte reiniger. Gebruik géén uitdrogende reinigers of zeep aan een stuk; die verergeren je puistjes. Een volle cremè-achtige reiniger kan de poriën verstoppen en meer puistjes veroorzaken.

Aanrader!
 


Choose the right one!

Een toner gebruik je, zoals je misschien al weet, na het reinigen. Vermijd alle toners die irriterende en huidbeschadigende ingrediënten bevatten zoals alcohol, toverhazelaar, parfum (synthetisch of natuurlijk), menthol of eucalyptus. Deze verergeren een acne-gevoelige huid en maken rimpels nog meer prominent! Gebruik voedende toners die vol zitten met huidherstellende ingrediënten om rimpels te bestrijden en helende ingrediënten die puistjes helpen genezen.

Probeer deze topper!
 


Het wondermiddel: de exfoliant!

Wil jij zo snel mogelijk van je puistjes én rimpels afzijn? No problem! Met een exfoliant kan het namelijk heel snel gaan. Exfoliëren met een product dat BHA (ook wel salicylzuur genoemd) bevat, is de meest effectieve manier om beide huidproblemen te bestrijden. BHA exfolieert het huidoppervlak en dringt door in de poriën, waar verstoppingen (zoals mee-eters) ontstaan, zonder te irriteren. Het vermindert roodheid door ontstekingen en helpt de collageenproductie te stimuleren, met als gevolg een stevigere huid die er jonger uitziet! Wie wilt dat nou niet?

Succes gegarandeerd!
 


Super serum!

Een serum met een lichte textuur is een aanrader als je last van puistjes hebt, deze verstoppen namelijk niet je poriën! Kies daarnaast voor een serum met antioxidanten en huidherstellende ingrediënten. Deze laten je huid er jonger en gezonder uitzien en verminderen rode vlekjes na puistjes. Voor het beste resultaat: breng het twee keer per dag aan ónder je moisturizer!

Deze kan niet ontbreken!
 


More moisture, please!

And last but not least: de crème! Gebruik overdag altijd een zonnefilter met minimaal SPF30. Waarom? Deze beschermt tegen schadelijke uv-straling (lees: tegen huidveroudering en rimpels) en gaat tegelijkertijd het ontstaan van ontstekingen tegen (en daarmee ook puistjes). Het is gemakkelijk om te kiezen voor een dagcréme waar al een zonnefactor in zit! Lees hier alles over SPF!

 Met een nachtcréme wil je de huid zoveel mogelijk hydrateren en voeden. Heb je last van een vettere huid met puistjes? Ga dan voor een lichte lotion of gel bestaande uit antioxidanten, kalmerende en verzachtende ingrediënten. Hiermee versterk je de huidbarrière, verminder je rode vlekjes en ga je vochtverlies tegen.

Een echte hit!Heb je nou last van alleen puistjes of acne?